lunes, 17 de octubre de 2011

COM FOMENTAR L'EMPATIA?


Ens comuniquem empàticament quan som capaços d’escoltar a l’altre i de dir-li les coses que se senti atacat. Per aquest motiu, l’empatia es una de les cinc intel·ligències emocionals que s’ha de treballar i fomentar. Però com es pot treballar l’empatia? Primer que tot, treballant la capacitat de comunicació activa, efectiva i empatica amb tot el grup – classe en un espai i un temps adequats, d’una forma transversal i mitjançant jocs i dinàmiques. Alhora també s’ha de treballar la cooperació amb l’alumnat dins dels jocs, les dinàmiques, les activitats que es duguin a terme dins de l’aula o les activitats esportives.
Per poder realitzar activitats destinades a fomentar l’empatia s’han de tindre clars i marcats uns objectius a assolir al final de la sessió o de sessions, comprendre els sentiments i les emocions dels companys de la classe, millorar el treball en equip (treball cooperatiu) o manifestar sentiments a través de l’expressió artística podrien ser alguns exemples d’objectius per aconseguir al final del treball de l’empatia.
Per treballar l’empatia realitzarem jocs de rol, reconeixerem sentiments i emocions en els altres, ens expressarem mitjançant l’art,  aprendrem a resoldre  conflictes escoltant i respectant els companys... així doncs, adquirirem la capacitat d’equilibri personal i social i la capacitat de relació interpersonal o comunicativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario