martes, 25 de octubre de 2011

FINS QUIN PUNT LA GENT ÉS CONSCIENT DE LA IMPORTÀNCIA DE L'EMPATIA A LA VIDA QUOTIDIANA?




Aquest curt metratge del festival de Berlín, ens mostra d'una manera molt visual fins a quin punt som conscients de l'importància de l'empatia a la vida quotidiana.
En aquest cas, el protagonista es posa a la pell d'un peix que té en una peixera. Una nit, a través d'un somni és sent lliure i lleuger, va per la ciutat, corre pel bosc i finalment es troba al moll, es llança a l'aigua, neda una estona i de cop i volta es troba atrapat, com si hi hagués un vidre, veu les coses del voltant però no hi pot anar, ara és ell atrapat a la peixera. En aquest punt es troba com el seu peix, l'endemà, en un acte molt humà i empàtic, agafa el seu peix i el deixa al mar, li dóna la llibertat. Fins abans del somni no se n'havia adonat, no s'havia posat a la pell del peix per saber si realment li agradava estar a la peixera.
Pel que fa a la vida real, entre les persones, sense adornar-nos podem estar menyspreant o ferint la persona que tenim al costat sense adonar-nos-en. Per aquest motiu és molt important dins d'un grup o una societat, anar en compte i saber reaccionar i refleccionar a temps abans dir o fer alguna cosa.

3 comentarios:

  1. És un curt metratge molt encertat!
    Hi ha cops a la nostra vida que cal que ens fiquem a la pell dels altres per saber per quines situacions estan passant, o bé per quin motiu actuen d'alguna manera especial.
    L'empatia ens ajuda a ser conscients dels problemes que poden tenir les persones del nostre voltant, ajudant-nos per ajudar-les!

    Seguiu defensant l'empatia perquè val mol la pena!

    Bona feina! :)

    ResponderEliminar
  2. Moltes vegades pensem que les altres persones són egoistes quan actuen d'una manera que no ens agrada, però hauríem de ficar-nos en la seva pell, saber els seus sentiments i perquè actuen d'aquella manera. Només així podrem entendre als altres.
    Per tant, l'empatia és un element clau que forma la nostra intel•ligència emocional.

    ResponderEliminar
  3. Quan buscant per internet vam trovar aquest curt metratge, a part d'agradans, vam considerar que ens anava com anell al dit amb el nostre tema. Una de les preguntes que ens vam plantejar el primer dia va ser fins quin punt la gent era conscient de la importància de l'empatia i aquest video ho responia d'una manera molt gràfica.
    Igual que vosaltres, considerem l'empatia un punt clau en la nostra vida i en la convivència entre nosaltres dins de la societat.

    ResponderEliminar